Legislatie comerţ electronic

Activitatea magazinelor online trebuie este conditionata de prevederile legii 365/2002 privind comertul electronic si ale ordonantei 130/2000 privind protectia consumatorilor si executarea contractelor la distanta.

Principalele prevederi se refera la obligatiile pe care comerciantul trebuie sa le respecte inainte, in timpul si dupa primirea comenzii/contractului.

 

Inainte sau in timpul incheierii contractului / comenzii clientului, comerciantul are obligatia de a pune la dispozitia clientilor in mod gratuit urmatoarelor informatii:

●        datele de identificare si de contact ale comerciantului: www.instalmarket.ro este proprietatea SC QUALITHERM SRL, J26-139-2003, RO 15193694, din Tirgu-Mures, bul. Pandurilor nr. 1A/15, punct de lucru depozit Tirgu-Mures, str. P. Chinezu, nr. 10, jud. MURES

●        caracteristicile esentiale ale produsului / serviciului;

●        pretul de vanzare si / sau alte taxele aplicabile cu precizarea taxele legale incluse;

●        modalitatile de plata, de livrare / prestare si alte conditii aplicabile comenzii;

●        dreptul si conditiile de denuntare unilaterala a contractului/comenzii (clientul are dreptul de a denunta unilateral comanda, doar cu plata taxelor postale de returnare, in termen de 10 zile de la primirea produsului/serviciului) ;

●        termenul limita de executare / livrare a serviciilor / produselor;

●        informatiile privind service-ul si garantiile oferite;

●        sa informeze despre indisponibilitatea produsului si conditiile de rambursare a pretului.

●        conditiile pentru obtinerea reducerilor, premiilor si cadourile,;

●        conditiile de participare si regulamentul jocurilor promotionale;

●        orice alte conditii impuse prin dispozitiile legale in vigoare.

 

Dupa primirea comenzii comerciantul are urmatoarele obligatii:

●        trimiterea unei dovezi de primire a comenzii prin posta electronica sau printr-un alt mijloc de comunicare individuala echivalent, la adresa indicata de catre destinatar, fara intarziere;

●        confirmarea acceptarii ofertei, printr-un mijloc echivalent celui utilizat pentru trimiterea ofertei sau a acceptarii ofertei, cu conditia ca aceasta confirmare sa poata fi stocata si reprodusa de catre client.

Comerciantul trebuie sa isi indeplineasca obligatiile din comanda acceptata in termen de cel mult 30 de zile de la data comenzii, cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel.